2022-02-21 08:06:11• hírek • Szatmár.ro

Mozifilm Kaplonyban

A tavalyi esztendő legnézettebb magyar filmjét vetítették Kaplonyban vasárnap. A politikai krimi a 2006-os magyarországi eseményeket dolgozza fel, igyekszik rávilágítani arra, hogy mi miért úgy történt annak idején. Melyek voltak a döntéshozók mozgatórúgói.

Az RMDSZ kaplonyi szervezetének közreműködése révén jutott el a film Kaplonyba, a kultúrházba.

Az Elk*rtuk (munkacímén: A hazugság ára) című alkotást 2021. október 21-én mutatták be.

A magyar politikai krimit a brit Keith English rendezte, producere Kálomista Gábor, a forgatókönyvet pedig Bendi Balázs írta.



A film témája Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök nagy vihart kavart őszödi beszédének kiszivárgása és annak hatásai. A Megafilm gyártásában készült politikai krimi főhőse történetét a 2006-os események, az idén 16 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbant tüntetések, a rendőri erőszak és az MTV Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza. A történet egy fiatal, ambiciózus elemző drámája, aki rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában. Úgy dönt, hogy kinyomozza az igazságot, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának, ám lebukik, és szerelmével egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Keith English brit rendező kiemelte, hogy ez nem dokumentumfilm, hanem dráma. Minden eseményt, történést, ami az MTV-székházban történt, beépítettek a történetbe, és törekedtek a történelmi hűségre, de a hangsúly azon van, hogy ez egy nő története – mondta. A brit szakember szaktekintélynek számít a filmvilágban. Az Elk*rtukat megelőzően hazájában a The More You Ignore Me című vígjátékával elnyerte a National Film Awards díjat. Az operatőr, a katalán Josep M. Civit is komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkezik. Kálomista Gábor producer többször is kiemelte, hogy azért szerződtettek nemzetközi szakembereket, mert így ezek elfogulatlanul tudták visszaadni a 2006 őszén történteket.

A forgatási munkálatok majdnem két hónapig (egész pontosan 50 napig) zajlottak, a forgatócsoportban átlagosan százan dolgoztak, a bonyolultabb jelenetek elkészítésénél 140 fő volt jelen. A hivatásos színészeken túl továbbá 1200 statisztát szerződtettek. A forgatási helyszínek Budapesten voltak: a főváros hét kerületében, harmincegy különböző helyen, köztük a Magyar Televízió régi székháznál, a Széchenyi lánchídon, az Alkotmány utcában, a Szabadság téren stb. A produkció 2021 legnézettebb magyar filmje lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: